vrijdag 8 juni 2018

BDL-zwarte sterns: de eerste jongen
De jonge vogels vliegen weer uit. Opgehoogde determinatiemoeilijkheid! Maar dit is toch echt een blauwborst.
En dit ook.
Bosrietzanger. (Herkent aan zijn zang.)
Buizerd met een (vermoedelijk) kikker.

Een jonge haas kwam recht op me afgerend, passeerde me op een meter afstand en bedacht toen pas dat het misschien slimmer is om met een supersprong de berm in te schieten.
Hoe staat het met de zwarte sterns in week 23?
De Beleef-de-lente-stern is nog lekker aan het broeden.


En hier en daar bespeurde ik meerdere eitjes op de nestvlotten.Maar, zie ik het goed...? Daar onder de buik van die linkerstern?Ik zie het goed! De eerste jongen zijn geboren. Vier stuks. Twee op vlotje 7 en twee op vlotje 23. Leuk! Ik ben net niet gek genoeg om dagelijks naar de zwarte sterns te gaan kijken. Dus ze zouden 'al' één of twee dagen oud kunnen zijn.
De broedende fuut heb ik niet meer kunnen terugvinden. Dus die had zich óf beter verborgen, óf hij was helemaal niet aan het broeden. Bovenstaande fuut kwam gewoon even langszwemmen. Ze houden de sterns goed in de gaten. En bij het minste of geringste verdwijnen ze onder water.Of de sterns alweer beginnen te ruien en witte plekken in hun vogelgezicht krijgen, of dat ze juist nog niet helemaal uitgeruid zijn, weet ik op dit moment niet. 
Een foto van een drinkende gierzwaluw is denk ik wel een van de moeilijkste uitdagingen die je je als vogelgraaf kunt stellen. Dit zijn wat aan elkaar geplakte, onscherpe schermafbeeldingen. Maar stel je plaatje 4 eens voor als haarscherpe close-upfoto. Niet-te-doen!


De zóveelste kneufoto. Maar het is ook zo'n leuk vogeltje. En als-ie dan ook nog zo mooi tussen de gele bloempjes gaat zitten poseren, dan moét ik hem weer vastleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten