zaterdag 21 juli 2018

Beleef-de-lente-zwarte-stern: paalzitten
Kijk hem eens lekker vliegen, beleef-de-lente-zwarte-stern-kuiken 10B!
Nu de BDL-webcam wegens een technische storing voortijdig is afgesloten, rust er een zware taak op mijn schouders! Al die nieuwsgierigen, die willen weten hoe het met 's Nederlands beroemdste zwarte-sternkuiken gaat, op de hoogte houden.
Meneer wil tegenwoordig én vanaf hoge positie gevoerd worden...Én vanaf buurvlotje 9. Klein vetzakje dat-ie is!
Op nestvlot 32 zitten de drie jongste kuikens. Waarvan dit exemplaar na gevoerd te zijn voldaan achterover in het water kukelde.
Op welk vlot dit jong zit weet ik even niet. Dit is wel de eerste keer dat ik de sterns een kikkertje zie voeren. De ouder bleef expres nog even in de lucht hangen om te kijken of het jong wel trek had in kikkerbilletjes. (En dat had-ie.)

Op de BDL-website staat een mooi samenvattingsfilmpje van 10B's leventje.

Mijn fotoserie over de nestvlotjes wordt nog steeds van tijd tot tijd aangevuld.

En als ik toch aan het linken ben; ik zit ook op Twitter, Facebook en Instagram. Dat je het maar weet.

Voor de natuurblogvolgers die geen zwarte stern meer kunnen zién; sorry, ik ga door tot ze verdwenen zijn. Volgend jaar hoop ik weer een project met een nieuwe vogel te starten. En misschien komt er wel weer iets zwartbuikwaterspreeuwachtigs langsvliegen.
BewarenBewaren

2 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor dit verslag en je foto's. Fijn dat je ons nog op de hoogte wilt houden, Mars! Ik persoonlijk kan er geen genoeg van krijgen, van die zwarte stern jongen, dus ik zou zeggen, ga vooral zo door. (inktvlek op BdL)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé, ik kreeg geen melding van je reactie. Zie het nu pas. Maar ik ga inderdaad lekker door!

    BeantwoordenVerwijderen