donderdag 29 juni 2017

Week 27/28

Na de zoveelste roodborsttapuit- of steenuilfoto begint het vogelfotograferen me een beetje te vervelen. Gelukkig maar, dan kan ik weer wat meer genieten van 'in het moment zitten'. En me mentaal gaan voorbereiden op het tekenen van die beestjes. Of nou ja, straks komen de wintervogels er weer aan. Die heb ik nog niet (fatsoenlijk) vastgelegd. Dat zal het fotografeervuur ook wel weer wat aanwakkeren. Intussen heb ik de afgelopen week heus nog wel plaatjes geschoten. Liefhebbers kunnen hun hart weer even ophalen. 



Oude Waal. Nog niet zolang geleden kreeg een ooievaar hier nog gewoon natte bovenbenen. Het is/was érg droog in de natuur. 



Je ziet nu overal vogels hun jongen voeren. Een vogel met een insect in z'n snavel is een heel makkelijke prooi voor een vogelgraaf. Ze wachten net zo lang tot jij weg bent voordat ze naar hun jong vliegen. Om hun nestplek niet te verraden. Deze jonge witte kwikstaart is denk ik nog maar een dag uitgevlogen. Op een gevaarlijke plek waar regelmatig twee zwarte katten rondlopen.



Torenvalkvrouwtje.



De briljante schutkleuren van een jonge kievit. Die daardoor ook heel lastig scherp te stellen is.



Voor wie er niet genoeg van kan krijgen nog een witte kwikstaart.



Niet helemaal scherp en met een in de weg zittende grasspriet. Maar wel eindelijk een mannetjerietgorsfoto waarbij het kopje niet één grote zwarte vlek is. 



Vooruit dan. Nog een foto van een roodborsttapuit. In mooi schemerlicht.



En van zo'n prachtig karmijnrood gekleurd kneuborstje is het ook moeilijk genoeg te krijgen.






Jonge zwarte sterns.



Over mooi schemerlicht gesproken. Lepelaars en wilde eenden in de Oude Waal.




Iets dichterbij.



En ietsje verderop een gezinnetje bergeend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten