maandag 21 augustus 2017

Ringvogels determineren

Wat voor vogeltjes waren dat nou allemaal op die fotocollage in je vorige blogbericht, Mars? Goede vraag! Eens zien of ik ze foutloos weet te determineren. Mocht je toch een fout tegenkomen; schroom niet en laat het mij weten. Anders duurt het weer drie jaar voordat ik er zelf achterkom. In de hand is het overigens een stuk lastiger om de soort vogel vast te stellen. Een paaltje, distel of rietstengel biedt veel meer determinatiehouvast. De foto's zijn groter op te klikken. (Maar dat kun je misschien beter niet doen want dan zie pas echt goed hoe onscherp ze zijn.)
Kleine karekietGekraagde roodstaartPaapjeFitisBlauwborstVrouwtje Zwartkop (bruin petje) en tuinfluiter (grijs vlekje in zijn nek). Twee vogels uit de zangersfamilie.RietzangerKleine karekiet en bosrietzanger. Heel moeilijk uit elkaar te houden vogels. Dus hier durf ik ook niet te zeggen wie nou ook alweer wie was. Sprinkhaanzanger

Tot zover de vogels uit de compilatie. Maar er waren er meer. Die ga je nu zien.GrasmusKoolmeesGrote bonte spechtWe sluiten af met een vijftal foto's van de topper van de dag. 
De draaihalsDe fraaihals, hadden ze hem ook kunnen noemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten