vrijdag 6 februari 2015

07-12-15

Toch een beetje in de hoop hem niet weer tegen te komen - want dat zou mijn vorige waarneming minder bijzonder maken - toog ik naar dezelfde plek als waar ik de klapekster onlangs zag. Deze keer was hij niet thuis. Wel zag ik er achtereenvolgens, binnen twintig minuten, in een flits een reetje, in een flits mijn tweede vos, en in een flits mijn blauwgevleugelde ijsvriend. Je maakt bijna nooit niks mee, wandelend of fietsend door de natuur!

Ooijpolder / Groenlanden

- Pimpelmees 
- Koolmees 
- Roodborst 
- Torenvalk 
- Grote bonte specht

- Ree
- Vos
Hij stak een smal weggetje over en was even snel in het struweel verdwenen als dat-ie eruit kwam. Met nog een lichte versnelling toen hij mij in de verte ontdekte.
- IJsvogel
De eerste zag ik drie keer over het water/ijs vliegen vlak nadat ik de vos had gezien. Voor de tweede, een paar kilometer verderop, reed ik vanachter wat struikgewas heel langzaam, met m’n voeten op de grond, een bruggetje op, waar ik hem eerder al eens had zien wegvliegen. En verhip, hij zat er weer! (En vloog wederom weg.)
- Buizerd
Hij (één van de buizerds die ik vandaag gezien heb) vloog voor mij op van zijn paaltje, en werd ogenblikkelijk achterna gezeten door twee zwarte kraaien. Vogel zijn is geen grapje!
- Blauwe reiger
- Knobbelzwaan 
- Putter
Weer slechts één exemplaar.
- Fazant
Twee mannetjes.
- Grote zilverreiger 
Hij had iets kikkerachtigs in zijn snavel. Of misschien gewoon een slappe muis.
- Grote lijster
De zanglijster is kleiner dan een merel, dus dan moeten dit twee grote lijsters zijn geweest. 
- Nijlgans 
- Kolgans 
- Grauwe gans
- Waterhoen 
- Krakeend 
- Kuifeend 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten