zaterdag 2 april 2016

Duivelsbergvogelcursusexcursie

'Indruk' gemaakt op een aantal professionele vogelaars door met m'n dure kijker een kwartier lang naar een dennenappel in een dennenboom te staren. Hij bewoog ook wel érg weinig...

Een roodborst haalde een enorme regenworm uit de grond om er vervolgens drie stukken af te hakken en op te eten. Het kronkelende reststuk liet-ie (voorlopig) voor wat het was. Een tamelijk onsmakelijk gezicht.

Zo’n middelste bonte specht mag dan wel een zeldzaam vogeltje zijn, voor mij blijft het toch een beetje een grote bonte specht die nog niet helemaal rijp is. Met een ongewassen onderbroek aan. Nee, dan de zwarte roodstaart die ik na de Duivelsbergvogelcursusexcursie per ongeluk in beeld kreeg! In de Ooijpolder. Je raadt het; zwart vogeltje met een (prachtig) rood (wip)staartje. Een staart die ik goed kon bekijken omdat het beestje zo vriendelijk was om van paaltje naar paaltje te vliegen. En dan ook nog eens zo'n gezellig grijs petje op z’n kop! Al een paar keer eerder gezien, maar nog nooit zo mooi belicht als vandaag.

Morgenvroeg een IVN-excursie in de Millingerwaard. Uurtje of vijf opstaan. Eens zien of ik dat red...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten